Linkblog

Ha ellopják a Zeneakadémiáról a zongorát…

2009.02.15. 22:02 | lighthousekeeper | Szólj hozzá!

Címkék: videojáték erőszak téves logikai következtetés

A téves logikai következtetésekről beszélgettünk, amikor egy barátom azzal a példával állt elő, hogy ha ellopják a Zeneakadémiáról a zongorát az nem zeneművészeti probléma, hanem egyszerű lopás. Természetesen igaza van, ahogyan Z. Karvalicsnak is, aki szerint, ha valaki erőszakos videojátékkal játszik nem feltétlenül válik maga is azzá, illetve az erőszakosság nem vezethető vissza a videojátékokra, vagy azok erőszakos voltára.

Hatalmas tévedésben vannak azok, akik azt hiszik, hogy létezik ilyen egyszerű ok-okozati kapcsolat a két dolog között. A Blaha Lujza tér kiskorú réme egy mp3-lejátszóért szúrt, Daniel Petric a Halo3 miatt lőtte agyon szüleit és nyilván folytathatnánk még a példákat. Érdekes, hogy utóbbi esetben a bíró nem fogadta el a védő azon indítványát, hogy kenjék szépen – az egyébként előre kitervelt gyilkosságot – a videojátékra. Habár a hülyeség – mint tudjuk – ragadós mégis, ahogy az információs társadalomba egyre jobban belenövünk, csökken azoknak a száma, akik csak egydimenziós gondolatokra képesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://infocore.blog.hu/api/trackback/id/tr6945397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása