Linkblog

Mégis jönnek a netező nagymamák?

2009.08.27. 23:38 | lighthousekeeper | Szólj hozzá!

Címkék: statisztika kutatás internet sanoma férfiak nők internetező nagymamák

Öregszik és feminizálódik az internetezők közössége Magyarországon. Mielőtt azonban tömeges internetező nagymamákra gondolnánk lelövöm a poént, nem egészen erről van szó.

A Sanománál úgy gondolják, hogy a folyamatosan növekvő internetező nők aránya, ma már azt jelenti, hogy az internethasználók többsége a gyengébbik nemhez tartozik. Az öregedés meg azt jelenti, hogy a 35 év felettiek három százalékkal növelték részesedésüket az internetezők táborában 2007 és 2009 között. Ez a növekedés azonban még mindig nem igazán sok, hiszen az 35 év felettiek, mindössze a netezők 30 százalékát teszik ki.
Ennél azonban sokkal érdekesebb, hogy a kutatók azt is megvizsgálták, hogy az egyes korcsoportokban milyen a nemek aránya … biztos olvasták a korábbi postot :). Az eredményeik azt mutatják, hogy nincs igazi különbség az egyes korcsoportokon belül a nemek arányában. A legizgalmasabb 59 éves feletti korcsoportban egyformán három százalék körül van a részesedés függetlenül attól, hogy férfiakról, vagy nőkről beszélünk. Habár ennek a kutatásnak bizonyára egészen más módszertana volt, mint a lakossági személyes lekérdezésen alapulóknak, nagyon érdekesek az eredmények. Alig várom már az új WIP-et… 

A bejegyzés trackback címe:

https://infocore.blog.hu/api/trackback/id/tr1001343157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása